Recent Press Release

Videojet® създаде мастила за маркиране на проводници, кабели и други екструдирани изделия.

Videojet® създаде мастила за маркиране на проводници, кабели и други екструдирани изделия.

Чернила для маркировки проводов, кабелей и других экструдированных изделий

WOOD DALE, Ill. — 29 юни 2012 г. — Фирма Videojet Technologies Inc., водещ световен производител на оборудване, консумативи и аксесоари за печат, а също мастилено-струйно и лазерно маркиране с цел идентификация на продуктите, съобщи за нови жълти мастила V491-C за своя мастилено-струен принтер модел 1710 Серия 1000. Новото жълто мастило Videojet V491-C е разработено специално за предотвратяване пренасянето на мастило върху други повърхности при маркиране на екструдирани и навити кабели и проводници. Мастилото V491-C също е идеално за надписване на кабели и различни екструдирани продукти от гума и последваща гореща вулканизация.

„Нашите клиенти от индустриите за маркиране на кабели и проводници получават всички предимства на високоскоростния принтер, който е надежден, лесен за обслужване, а сега може да печати и с нови, висококонтрастни мастила”, – казва Джон Киршнер, дирекрор в Videojet по маркетинг на консумативите. „С новите жълти мастила V491-C ние разширяваме възможностите за използване на популярния мастилено-струен принтер модел 1710”.

Жълтите мастила V491-C помагат на производителите на кабели и проводници да нанасят изключително четлив надпис със спецификацията на продукта на линии за производство на цветни кабели, където жълтите мастила правят надписа оптимално контрастен. Демонстрирайки отлична адхезия, тези мастила са устойчиви към контакт, налягане и остатъчна топлина при навиване на току-що произведения и маркиран кабел за съхраняване или транспортиране, което намалява риска от избледняване на мастилото и прехвърлянето му върху друга повърхност.

Освен това, принтерът Videojet 1710 и жълтите мастила V491-C заедно, обезпечават мастилено-струйно маркиране на продукти от гума, която обикновено се подлага на високотемпературна вулканизация. За разлика от голяма част от другите пигментни мастила, които избледняват и даже напълно изчезват по време на вулканизацията, жълтите мастила V491-C на пара под високо налягане и температура 117 ˚C съхраняват цвета и важната информация.

Надеждните мастила V491-C гарантират качествени надписи на производителя, който трябва да проследява серии и партиди продукти. В случай на отказ на продукцията, производителите лесно могат да проследят своята продукция и да вземат мерки за защита на потребителите.

Киршнер добавя: „Производствените процеси в предприятията за производство на проводници, кабели и екструдирани продукти е трудно да се спрат и пуснат отново, затова времето за непрекъсната работа , надеждност и лесно обслужване за клиента имат решаващо значение. Ние решихме много проблеми, свързани с пигментни мастила, автоматизирайки някои ръчни процеси и намалявайки обема на обслужващите дейности, и нашите клиенти могат без проблем да получат максимума от своите мастилено-струйни принтери”.

За получаване на допълнителна информация за жълти мастила V491-C за принтерите Videojet Серия 1000, посетете www.videojet.bg.

# # #

За Videojet

Videojet Technologies e водещ световен производител на маркиращо и етикетиращо оборудване. Мастилено-струйни, термотрансферни, лазерни и графични системи Videojet се използват широко за нанасяне на променлива информация в различни отрасли на промишлеността. Повече от 275 000 маркиращи системи Videojet, намиращи се по целия свят, представляват най-доброто доказателство за неизменно високо качество и надеждност. Продажби, техническо обслужване, доставка на консумативи и обучение се осъществяват по целия свят, в това число в Австрия, Бразилия, Канада, Чили, Китай, Фрабция, Германия, Индия, Ирландия, Италия, Япония, Корея, Мексико, Холандия, Полша, Португалия, Русия, Сингапур, Испания, Швейцария, Турция и Великобритания; при това само в САЩ работят повече от 250 сътрудници в сферата на продажбите и сервиза. Дистрибуторската мрежа на Videojet включва повече от 175 дистрибутора и производители на оборудване в 135 страни по света.

© Videojet Technologies Inc., 2013 Всички права са защитени. Videojet и Uptime Peace of Mind представляват регистрирани търговски марки на фирма Videojet Technologies Inc.