Recent Press Release

Нови видове мастила

Нови видове мастила

Отдел разработки чернил - новые свойства для автоклавирования

24 април 2012 г. — Videojet Technologies Inc., водещ световен производител на оборудване, консумативи и аксесоари за печат, а също за мастилено-струйно и лазерно маркиране за идентификация на продукти, обявява пускане на три нови вида мастила за мастилено-струйни принтери Серия 1000. Фирма Videojet е разработила нови пигментни черни мастила V489-C, черни мастила с горещо сушене V438-D и черни мастила V413-D в бутилки за многократно използване, в съответствие със специфичните нужди на клиентите.

„Фирма Videojet е съсредоточена в решаването на специфични клиентски задачи при запазване на максимално време на непрекъсната работа.”, – казва Джон Киршнер, директор във Videojet по маркетинг на консумативите. „Всички течности Videojet гарантират оптимално количество отпечатъции и време на непрекъсната работа. Videojet пуска с 340 уникални продукта, в това число течности и други консумативи повече, в сравнение с всеки друг промишлен производител на средства за маркиране”.

Пигментни черни мастила
Пигментните мастила V489-C още повече разширяват възможностите на принтера Videojet 1710 и са специално разработени за предотвратяване на пренасяне на мастило върху други повърхности при надписване на екструдирани кабели и проводници светли цветове. Тези мастила също са подходящи за надписване на метални банки с хранителни продукти и пакети от гъвкаво фолио, подредени един върху друг при автоклавна обработка. Това намалява риска от прехвърляне на мастило от един продукт на друг в сравнение с мастилата на база МЕС (метил-етил-кетон).

Черните пигментни мастила V489-C не позволяват пренасянето, както никои други, повишават времето на непрекъсната работа и подобряват контраста на надписа за оптимално опаковане.

Черни мастила с горещо сушене
Тези качествени мастила, изсушавани с топлина са разработени специално за маркиране на промишлени детайли и компоненти, за които е необходимо продължително съхраняване на кодовете и висока устойчивост към разтворители. Черните мастила с горещо сушене V438-D са подходящи повече от всичко за маркиране на детайли с продължителен срок на използване в автомобилния и аерокосмически отрасъл, а също в производството на хранителни продукти и електронни детайли. В допълнение към изброените предимства, такива като несравнима адхезия и време на непрекъсната работа на оборудването, тези мастила са изключително устойчиви към разтворители.

Черни мастила в бутилки за многократна употреба.
Производителите на бира и други напитки в стъклени бутилки могат успешно да използват тези качествни мастила не само за подобряване на адхезията върху охладени стъклени бутилки. Когато бутилката се връща за повторно използване, тези мастила лесно се отделят при стандартно миене с използване на ПАВ (повърхностно активни вещества) или миещи средства. Повторното използване на бутилките помагат на производителите на бутилирани напитки да намалят негативното въздействие върху околната среда.

Бутилиращите бира и безалкохолни напитки продължават да се борят със ситуацията „без надпис-няма работа”, и черните мастила V413-D помагат в това, обезпечавайки най-добрата адхезия и проследяемост на продукта. А благодарение на ясно нанесения срок на годност търговските партньори могат ефективно да преразпределят запаси в различни точки по веригата за доставки. Това намаляват загубите от стоки с изтекъл срок на годност, а на щандовете в магазините се излага само годна продукция.

За да получите допълнителна информация за новите мастила за принтери Videojet Серия 1000 посетете www.videojet.bg.

# # #

За Videojet

Videojet Technologies Inc e водещ световен производител на оборудване, консумативи и аксесоари за печат, а също мастилено-струйно и лазерно маркиране на стоките с цел идентификация на продуктите. Фирма Videojet е експерт в областта на дребносимволем мастиленоструен печат, термоструен печат, маркиране на вторични опаковки, термотрансферен печат, матрични и лазерни технологии. В целия свят са инсталирани повече от 275 000 устройства. Продажби, техническо обслужване, доставка на консумативи и обучение се осъществяват по целия свят, в това число в Австрия, Бразилия, Канада, Чили, Китай, Фрабция, Германия, Индия, Ирландия, Италия, Япония, Корея, Мексико, Холандия, Полша, Португалия, Русия, Сингапур, Испания, Швейцария, Турция и Великобритания; при това само в САЩ работят повече от 250 сътрудници в сферата на продажбите и сервиза. Дистрибуторската мрежа на Videojet включва повече от 175 дистрибутори и производители на оборудване в 135 страни по света.

© Videojet Technologies Inc., 2013 Всички права са защитени. Videojet и Uptime Peace of Mind представляват регистрирани търговски марки на фирма Videojet Technologies Inc.