Recent Press Release

Videojet® представя универсален лазерен принтер 3020 за лесно маркиране на продукти и опаковки.

Videojet® представя универсален лазерен принтер 3020 за лесно маркиране на продукти и опаковки.

Лазерный маркиратор 3020 - отличное решение маркировки без расходных материалов

Новият лазерен принтер има универсална компактна конструкция за бърз старт, лекота на управление и качество на надписите

142784, Москва, бизнес-парк Румянцево, сграда 4, блок Е, 7-й етаж — 25 септември 2012 г. — Фирма Videojet Technologies Inc., водещ световен производител на маркиращо и етикетиращо оборудване, консумативи и принадлежности за идентификация на продуктите, представя новия лазерен принтер Videojet 3020 с мощност 10 W, работещ с въглероден диоксит. Принтерът е много подходящ за надписване на пакетирани потребителски и промишлени стоки. Използвайки технологията гравиране и голямо поле за надписване, той гарантира превъзходно качество на надписа върху хартия, картон, пластмаса и други материали. Компактната конструкция дава възможност за бързо монтиране и пускане на принтерите, лесно използване и бързо пренастройване на линиите за нов продукт, обезпечавайки гъвкавост и продължително време непрекъсната работа.

„Лазерният принтер Videojet 3020 е предназначен за нанасяне на прости надписи: серийни номера, часове, дати и други кодове, използвани за хранителни продукти и напитки, фармацевтични продукти, средства за лична хигиена, козметика и промишлени стоки”, – казва Маркус Веттер, мениджър на Videojet за лазерни въглеокисни принтери.

Videojet 3020 е с тегло 7 кг. – това е един от най-леките принтери в своя клас. Благодарение на компактната си конструкция той може да се монтира и в помещения с ограничено пространство. Принтерът 3020 може да се монтира и като автономно устройство, с помощта на лесно регулируема подвижна стойка или монтиран направо на производствената линия с помощта на монтажни скоби. Уникалната и гъвкава инсталация на лазера позволява да се нанасят надписи на различни места.

Механичната настройка на принтера Videojet 3020 за бързо стартиране отнема 30 минути, а настройката за промяна на параметрите на линията – 20 минути. Такива разширени функции, като автоматично определяне на фокусното разстояние, автоматично откриване на сигнала от енкодера и датчика за продукт, помагат значително да се намали времето за инсталиране. Интуитивно разбираемият потребителски интерфейс на сензорния екран притежава инструкции за монтиране на лазера на производствената линия. Менюто е с лесна структура и заедно с прозореца за предварително разглеждане позволяват да се създават задания и да се настройват параметрите за печат за броени минути.

В зависимост от използваните лещи, лазерният принтер Videojet 3020 дава възможност за поле на маркиране с размери до 126 х 87 мм (5 x 3,4 инча), което позволява да бъде използван в различни системи за различни видове маркиране. Използвайки технологията на гравиране, 3020-ската гарантира маркиране с високо качество както на стационарни, така и на подвижни продукти. Формата на надписа включва в себе си буквено-цифров текст, опростени китайски шрифтове, шрифтове на източно и западно европейски езици, променливи данни (серийни номера, дати, часове, код на смяната, GS1), матрични и баркодове, лога, символи и графични елементи.

Стандартната конфигурация включва лазерен принтер с векторно сканиране, механизъм за настройка на фокуса, детектор за продукт и сензорен панел. Отделно може да се поръча напълно подвижна стойка, защитни екрани, системи за изтегляне, устройства за външна синхронизация, монтажни скоби и допълнителни шрифтове. Лазерният принтер Videojet 3020 и неговият потребителски интерфейс могат да се настройват на 19 езика.

За получаване на допълнителна информация за лазерните принтери Videojet 3020 и системите за лазерно маркиране Videojet посетете www.videojet.bg.

# # #

За Videojet

Videojet Technologies e водещ световен производител на маркиращо и етикетиращо оборудване. Мастилено-струйни, термотрансферни, лазерни и графични системи Videojet се използват широко за нанасяне на променлива информация в различни отрасли на промишлеността. Повече от 275 000 маркиращи системи Videojet, намиращи се по целия свят, представляват най-доброто доказателство за неизменно високо качество и надеждност. Продажби, техническо обслужване, доставка на консумативи и обучение се осъществяват по целия свят, в това число в Австрия, Бразилия, Канада, Чили, Китай, Фрабция, Германия, Индия, Ирландия, Италия, Япония, Корея, Мексико, Холандия, Полша, Португалия, Русия, Сингапур, Испания, Швейцария, Турция и Великобритания; при това само в САЩ работят повече от 250 сътрудници в сферата на продажбите и сервиза. Дистрибуторската мрежа на Videojet включва повече от 175 дистрибутора и производители на оборудване в 135 страни по света.

© Videojet Technologies Inc., 2013 Всички права са защитени. Videojet и Uptime Peace of Mind представляват регистрирани търговски марки на фирма Videojet Technologies Inc.