Recent Press Release

Основни препоръки на Videojet за предотвратяване на размазване на мастила върху ролки кабели и гъвкави тръби.

Основни препоръки на Videojet за предотвратяване на размазване на мастила върху ролки кабели и гъвкави тръби.

Решения, разработени за конкретни производствени системи, могат напълно да изключат размазване на мастилата.

WOOD DALE, Ill. — 23 април 2013г. – Остарялата, размазана или видимо непълна маркировка могат да станат причина за дълъг престой, прекален брак или влошен външен вид на продукта. Производителите на кабели и тръби добре знаят това.

Ярката маркировка директно върху изолацията на проводника, обвивката на кабела или пластмасовата тръба обезпечават надеждна идентификация и възможност за проследяване на продуктите и партидите. За щастие, правилно избраните технологии напълно изключват размазване на мастилото.

Videojet Technologies Inc., водещ световена производител на маркиращо и етикетиращо оборудване, консумативи и принадлежности за идентифициране на продукти, предлага три основни способа за обезпечаване на максимална адхезия на мастилата и изключване на пренасяне на мастило от една повърхност на друга при навитите проводници или кабели.

  1. Правилен избор на мастило. При такова разнообразие от мастила е важно да се избере мастило, най-подходящо за конкретното приложение и условия на работа.
  2. Оценка на материалите. Материалите с високо съдържание на летливи пластификатори могат да попречат на добрата адхезия на мастилата за голям период от време. При маркиране на изделия от такива материали, периодично проверявайте резултата и взимайте съответните мерки за предотвратяване. Важно е да се изберат мастила от компоненти, които обезпечават добра адхезия с използвания материал.
  3. Анализ на процеса. Понякога измененията при процесите могат да подобрят адхезията на мастилото с продукта.

Например, маркирането веднага след екструдирането на проводника, а не след охлаждащите вани, може значително да подобри първоначалната адхезия.

„Фирмите са длъжни да анализират процесите, да изберат проверени мастила от големия асортимент и да привлекат специалисти по екструдирани продукти. Най-добрите доставчици на маркираща техника и мастила правят тестване на материалите на заявителите и максимално възпроизвеждат реалните условия на работа”, – казва Дрю Вейтман, мениджър от Videojet по вертикален маркетинг. „Забележително е, че новите технологии практически напълно отстраняват проблема с размазване на мастилата; достатъчно е да се избере решение, което да обезпечи добра адхезия и устойчивост на надписа”.

За да получите допълнителна информация и да изтеглите материали от библиотеката на Videojet, примери на приложение, брошури и ръководства по надписване на проводници, кабели и тръби ползвайте www.videojet.com/extrusion.

# # #

За Videojet
Videojet Technologies e водещ световен производител на маркиращо и етикетиращо оборудване. Мастилено-струйни, термотрансферни, лазерни и графични системи Videojet се използват широко за нанасяне на променлива информация в различни отрасли на промишлеността. Повече от 275 000 маркиращи системи Videojet, намиращи се по целия свят, представляват най-доброто доказателство за неизменно високо качество и надеждност. Продажби, техническо обслужване, доставка на консумативи и обучение се осъществяват по целия свят, в това число в Австрия, Бразилия, Канада, Чили, Китай, Фрабция, Германия, Индия, Ирландия, Италия, Япония, Корея, Мексико, Холандия, Полша, Португалия, Русия, Сингапур, Испания, Швейцария, Турция и Великобритания; при това само в САЩ работят повече от 250 сътрудници в сферата на продажбите и сервиза. Дистрибуторската мрежа на Videojet включва повече от 175 дистрибутора и производители на оборудване в 135 страни по света.

© Videojet Technologies Inc., 2013 Всички права са защитени. Videojet и Uptime Peace of Mind представляват регистрирани търговски марки на фирма Videojet Technologies Inc.