Recent Press Release

СО2 лазерите Videojet задават нов стандарт в маркирането

СО2 лазерите Videojet задават нов стандарт в маркирането

Системите за маркиране Videojet 3130 и Videojet 3330 удължават продължителността и намаляват загубите, а също позволяват намаляване на количеството грешки при маркиране.

Videojet-3330-sample2

С увеличаване скоростта на производствените линии расте и необходимостта от лесни и ефективни решения , които гарантират нанасянето върху продукта на висококачествена и четима лазерна маркировка.

Фирма Videojet Technologies, световен лидер на пазара за етикетиране и маркиране, разшири набора си от принтери с два СО2 лазера – Videojet 3130 (мощност на лазера 10W) и Videojet 3330 (мощност на лазера 30W). Новите принтери гарантират превъзходно качество на отпечатъка върху различни материали при различна работна скорост и при това лесно се интегрират практичски във всяка производствена линия.

Отчитайки значението на възможността за интегриране на маркиращото оборудване в производствената линия, фирма Videojet предлага повече от 20 000 стандартни конфигурации за системи за лазерно маркиране, включващи 21 варианта на поле за маркиране и три вида дължини на вълните на лазера.

“Ние от опит знаем, че интегрирането на принтери в някои опаковъчни и етикетиращи линии за производство на напитки, фармацевтична и хранителна промишлености е затруднено поради липса на пространство, – коментира Маркус Веттер, ръководител на отдел лазерни системи във Videojet Technologies. – Използвайки съществуващи конфигурации, Videojet може да реши практически всяка задача за интегриране в линията, различните варианти на поле на маркиране позволяват да се гарантира нужната производителност”.

Благодарение на трите налични дължини на вълните на СО2 лазерите Videojet те могат да нанасят надписи върху различни материали, в това число върху PЕТ – бутилки, пластмасови етикети, ламинирани опаковки и традиционни пластмаси, често използвани при опаковане на готова продукция.

Videojet-3330-sample

Системите Videojet 3130 и 3330 също могат да нанасят маркировки за проследяване на продукцията (включително код DataMatrix) и представляват сами за себе си идеално решение за серийно маркиране във фармацевтичната, козметичната, тютюневата промишлености и в други области.

Производителите на тютюневи изделия могат да бъдат сигурни, че системите за маркиране Videojet 3130 и Videojet 3330 ще съдействат на отрасловите асоциации при решаване на проблема за борба с контрабандата, включвайки 12-символна буквено-цифрова маркировка и четими машинни кодове, например точкови кодове.

Моделът Videojet 3330 с лазер с мощност 30W e разработен специално за нанасяне на висококачествена маркировка при висока скорост. Той практически няма ограничения за реализиране на шрифтове и графики и представлява идеално решение за нанасяне на сложни надписи върху напитки, хранителни, козметични и фармацевтични продукти.

Videojet 3130 с 10-ватов лазер притежава всички възможности на по-мощните системи при енергопотребление, характерно за средноскоростните лазерни принтери. Той е идеален за нанасяне както на прости кодове, така и на сложни маркировки върху различни материали, в това число върху картон, стъкло, метал с цветно покритие, хартиени етикети, PET и други пластмаси.

Лазерните системи имат ниска себестойност, т.к. изискванията към тяхното обслужване и консумативи са минимални. Въздушното охлаждане на генератора и оптимизирането на параметрите на консумация позволяват да се намали топлоотдаването, гарантирайки висока надеждност на работа и удължавайки срока на работа на генератора до 45 000 часа.

Избирайки да маркирате с лазерна система Videojet, вие ще улесните интегрирането на устройството в производствената линия, ще намалите времето за монтаж и настройки и накрая евентуално ще удължите продължителността на непрекъсната работа на линията.

Големият избор от стандартни конфигурации, възможността да се използват различни материали и маркиращи глави за печат с висока резолюция позволяват да се достигне максимална производителност, която е необходима за решаване на всяка производствена задача.

За да узнаете повече за тези лазерни системи, позвънете на 02/962 40 10 и посетете нашия сайт
http://www.videojet.bg/bg/homepage/products/laser-marking-systems.html .

***

Videojet Technologies – световен лидер на пазара на оборудване за маркиране и етикетиране, предлагащ решения за промишлено маркиране, а също за сервизно обслужване за голям набор апликации и сфери на приложение.

Нашата цел – да станем надежден партньор на производителите на потребителски стоки, фармацевтични продукти и промишлени изделия. Ние се стремим да повишаваме ефективността на работа на нашите клиенти, да защитаваме и развиваме техните брандове, да им помагаме да работят в съответствие с тенденциите в различните отрасли и изискванията на нормативните актове. Videojet повече от 30 години работи на пазара за промишлено маркиране и за този период има монтирани повече от 325 000 маркиращи системи по целия свят. Videojet предоставя необходимите решения за маркиране, благодарение на широкия асортимент от технологии: мастилено-струен и термоструен печат, термотрансферно и лазерно маркиране, принтер-апликатори.

Към днешна дата, на руския офис на “Videojet Technologies” в Москва, Санкт Петербург, Саратов, Воронеж, Брянск и Ярославъл. Мрежа от регионални офиси също работи в Самара, Нижни Новгород, Новосибирск, Красноярск, Краснодар, Ростов на Дон, Екатеринбург, Волгоград, Владивосток, Ставропол, Калининград и Казан.