Често задавани въпроси за мастила за промишлени мастилено-струйни принтери


Как да получим помощ за избор на мастила, подходящи за нас?

Нашите експерти в областта на химията помагат на нашите клиенти при избор на мастила, които да са най-подходящите за конкретното приложение.Тези професионалисти работят с наши образци, подробно изучават производствените условия, при които се маркира, а също и условията при които ще бъде поставена продукцията, за да се тества и избере най-доброто за даденото приложение мастило.
В началото на страницата

Колко вида мастило предлага Videojet?

Videojet предлага най-добрия асортимент от мастила на пазара. Ако през 1972г. ние имахме само няколко вида мастила, то сега техният брой е 340 за различни сфери на приложение на принтерите. Тези мастила са предназначени за всички дребно- и едрошрифтови мастилено-струйни принтери. Клиентите могат да избират мастила с различен цвят и устойчивост за работа при различни условия и видове принтери, включително най-екологични варианти.
В началото на страницата

Какви са сферите на приложение на тези мастила?

Вече повече от 40 години Videojet разработва специални мастила и технологии за решаване на сложни задачи в такива отрасли, като космически, автомобилен, напитки, строителни материали, млечни продукти, свежи и замразени хранителни продукти, фармацевтика, предмети за лична хигиена, проводници и кабели.

Мастилата са разработени по такъв начин, че да проникнат през замърсената повърхност, в частност през влагата по бутилките, през смазващи компоненти по пластмасови повърхности, а също през масло при рязане на метал или екструдирани продукти. Специалните мастила са разработени за обезпечаване на устойчивост към разтворители в електронните компоненти или устойчивост към продукти, които се изливат извън опаковката по време на всекидневното им използване. Специалните мастила са разработени за бързо изсъхване при работа на високопроизводителни опаковъчни линии. Някои мастила се разработват и произвеждат в наши специални предприятия за нанасяне направо върху хранителни продукти. Разработени са също мастила за декориране на продукти.
Това са само част от примерите за това, как могат да се използват нашите мастила. Фирма Videojet дава решения на хиляди клиенти в стотици отрасли по целия свят.
В началото на страницата

Какви мастила са необходими в моя случай?

Най-добрият метод да получите най-доброто мастило за вашите нужди и нуждите на вашите клиенти е да привлечете нашите специалисти-химици. Преди всичко ние сме длъжни да ви зададем няколко въпроса:

  • От какъв материал е направен продуктът? Метал, стъкло, пластмаса или нещо друго е? Различни видове полиетилен ( с висока или ниска плътност), полипропилен и др.?
  • Доколко бързо трябва да изсъхва мастилото? Какво ще прави контакт с надписа на първо реме, под какво налягане и при каква температура?
  • В какво състояние е продукта непосредствено преди маркиране? Влажност, омазненост, горещ, студен, чист и т.н.?
  • Към какви вещества трябва да е устойчива маркировката, нанасяна на продукта? Какви течности или разтворители се използват при вашия клиент и какви фактори ще въздействат върху надписа (вода, основа, масло, спирт, топлина, слънчева светлина, пара и т.н.)?
  • Каква трябва да е адхезията, или с други думи, доколко стабилна и продължителна трябва да бъде маркировката на продукта с отчитане на жизнения цикъл на продукта? Нужно ли е маркировката да може да се изтрива?

В началото на страницата

Какви цветове мастила предлага Videojet?

Черни и контрастни бели, жълти, сини и червени – това са само няколко от наличните цветове. Налични са също оранжеви, зелени, кафяви, лилави, розови, сиви и червено-лилави на цвят. Ние също предлагаме невидими мастила, видими само под утравиолетови лъчи, и мастила, променящи цвета си при термообработка на хранителни продукти.
В началото на страницата

Къде да намерим паспорт за безопасност на консумативите Videojet InkSource™?

Паспорт за безопасност на консумативите Videojet InkSource™? Винаги можете да изтеглите от формата Adobe® Acrobat® Reader™тук.
В началото на страницата

За да се свържете с нас

Продажби и обслужване на клиенти: +359 2 9624010 / +359 888 617878