Често задавани въпроси за серията Excel

Тук ще намерите отговори на слените въпроси:


Какви баркодове могат да се маркират с помощта на Excel и ще бъдат ли те достъпни за проверка?

Принтерите серия Excel винаги се доставят с голям набор баркодове, включително формати I 2-of-5, Code 39, Code 128, EAN 8, EAN 13 и UPC-A. Някои клиенти смятат, че достъпният за проверка баркод трябва да съответства на определени размери. Принтерът с една дюза Excel обикновено отпечатва баркодове с височина 8,9 мм. Благодарение на съвременните скенери височината на баркодовете вече не е толкова важна. Повечето клиенти просто искат да може крайният потребител лесно да прочете кодовете, нанесени от принерите Excel. Фирма Videojet има много примери, как принерите Excel успешно изпълняват тази функция. За тази целт е необходимо монтажът да се проведе много внимателно. Отстанете прекомерните вибрации на производствената линия, убедете се, че настройката на разстоянието между печатащата глава и маркирания материал съответства на спецификацията и използвайте система за сканиране за постоянно и периодично тестване на отпечатаните баркодове.
В началото на страницата

Причиняват ли вреда на околната среда мастилено-струйните принтери?

Серията Excel – това са най-екологичните мастилено-струйни принтери на пазара. Те се отличават от останалите с най-ниските нива емисии. Videojet предлага голям набор от мастила и аксесоари за намаляване или пълно отстраняване на вредните отпадъци. С помощта на този набор екологични решения може да се защити околната среда без вреди за производителността на линиите.
В началото на страницата

Как най-добре да гарантираме максимални качество и надеждност на отпечатъка?

Принтерите серия Excel са си завоювали репутация на най-надеждните принтери с високо качество на печат в отрасъла. Разбира се , и тези принтери имат нужда от периодично техническо обслужване. Ако се спазва препоръчания график за обслужване, обслужването на принтерите отнема минимум време, а времето на непрекъсната работа и производителността ще са максимални. Препоръча се също да се използват само резервни части и консумативи на Videojet.
В началото на страницата

Как да получим помощ за ремонт на принтера или да поръчаме части?

Най-ценното на фирма Videojet са найните сътрудници. На сервизните телефони ще получите отговри на въпросите за обслужване и резервни части. Местните сервизни инженери предоставят първокласни услуги за цялото оборудване на Videojet. Te имат изключителен опит в работата в своята област.
В началото на страницата

Може ли да се свърже принтер EXCEL към компютър или контролер?

Да. Всички принтери EXCEL се доставят със стандартни последователни интерфейси. За сложни приложения се доставя софтуер ESI (Enhanced Serial Interface), който помага да се настроят функциите на принтера. Освен това някои ОЕМ-партньори разработват софтуер специално за управление на принтерите Excel. Те помагат да се разработи нужният интерфейс за вашите нужди.
В началото на страницата

Може ли да се използват принтерите EXCEL в среда с повишена влажност?

Да. Принтерите EXCEL работят отлично във влажна среда. Принтер EXCEL 178i има степен на защита IP65 и може да се използва в среда, където оборудването е подложено на мокро почистване. Останалите принтери серия EXCEL имат степен на защита IP54. Тези принтери също работят добре във влажна среда и са непромокаеми за капки и пръски. Единствената разлика е в това, че стандарт IP54 не препоръча пряко измиване с маркуч.
В началото на страницата

Какви са предимствата на принтерите, използващи сгъстен въздух?

Принтерите, използващи само сгъстен въздух имат много предимства. Преди всичко, принтер, нуждаещ се от подаване на сгъстен въздух, е значително по-надежден от принтер, в който се използват редукторни помпи. Сгъстеният въздух гарантира стабилен и повече от достатъчен източник на вакуум и налягане на течностите. Затова хидравличната система на принтера е по-надеждна, което удължава времето на непрекъсната работа и повишава качеството на отпечатъка. Освен това, благодарение на сгъстения въздух, принтерите от серия EXCEL могат да използват печатащи глави с по-дълъг тръбопровод и да гарантират подаването на въздух в печатащата глава за премахване на замърсяванията.
В началото на страницата

По какво се различава функцията самопромиване за EXCEL Autoflush от «самопромиване» на печатащите глави за другите принтери?

ПРазликата е незначителна. Фактически „самопромиване” на печатаща глава е функция за автоматично промиване. Сега всички принтери на пазара имат функция за автоматично промиване. Това предотвратява замърсяването на дюзата и значително намалява работата по почистване на печатащата глава в много сфери на приложение. Важно е да помним, че в резултат на разликите в използваните консумативи и разликите в околната среда всяка инсталация е уникална и интервалите за техническо обслужване могат да са различни. Ще получите препоръки за ващата инсталация в отдела за продажби и от сервизните инженери.
В началото на страницата

За да се свържете с нас

Продажби и обслужване на клиенти: +359 2 9624010 / +359 888 617878